E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Trots op...

Trots op...
Schoondochter Nina, vorige week stond er een soort werk-dagboekje in de VPRO-gids. Nina is (o.a.) redacteur van het digitale geschiedeniskanaal van de VPRO. Helemaal snappen doe ik het niet. Als je geen digitale tv hebt is het alleen via internet de zien, maar je kunt er naar believen naar allerlei programma’s kijken en luisteren die met geschiedenis te maken hebben, ook in relatie met de bekende VPRO programma’s zoals Andere tijden en OVT.

Trots op...
Dochter Barbara wordt dit jaar 36 en is al jaren zelfstandig ondernemer in de wereld van popmuziek en evenementen. Zij is dan weer eens producer, dan manager, organisator van een evenement, festivals, muziekgroepen of wat dan ook. In die wereld is het - zo kan ik na jaren wel zeggen - niet eenvoudig jezelf een goed inkomen te bezorgen. Toch lukt het haar, met vallen en opstaan, dat wel, maar het lukt.
Enkele van de projecten waar ze nu bij betrokken is, zijn:

Trots op...
Zoon Michal verdient al jaren zijn brood op het snijvlak van internet, kunst en educatie. Hij werkte o.a. mee aan de
Verhalentafel en ontwikkelde de Animatiemachine. Twee technische apparaten waar resp. (demente) ouderen en (hopelijk nog niet demente) jongeren veel plezier aan kunnen beleven.

Leuk om op die site te lezen dat inspiratie voor die machine uit zijn vroege jeugd komt, toen ik met de kinderen animatiefilmjes maakte met een Super8 cameraatje.

Trots op... (14 oktober 2005)
Vaak wordt er wat ongelovig gereageerd als ik vertel een kleindochter van 24 jaar te hebben. Het zit iets ingewikkelder in elkaar, maar toch is het zo: Hanneke, en ik dus ook, hebben een kleindochter van 24 jaar: Leander.
In sommige levens lijkt alles van een leien dakje te gaan. Van Leanders leven kan dat niet gezegd worden; ze heeft flinke tegenslagen gehad. Maar steeds weer heeft ze de veerkracht en de durf om door te gaan. Daar ben ik trots op. Of het nu om een stageplaats gaat, een leuke eigen woning of solliciteren, op de een of andere manier krijgt ze het steeds voor elkaar. Mijn boek
Netwerken werkt, op weg naar de baan die je wilt hoeft ze niet te lezen, ze doet het van nature.

Op de foto hieronder is ze, met tante Barbara, op vakantie in Barcelona, deze zomer, ter gelegenheid van het behalen van het kappersdiploma.
Na een periode wonen in Antwerpen, besloot ze op haar 20ste terug te keren naar Nederland. Ze vond werk, eerst bij een groenteboer, waar naartoe ze dagelijks, door weer en wind, ‘s ochtends vroeg fietste, aan de andere kant van de stad. Later kreeg ze een baan in een broodjeszaak in de Passage, daarna in het
Escher Museum, maar op een bepaald moment werd duidelijk dat je, met zo weinig opleiding, niet veel verder komt, en dat het in de horeca ook niet alles is.
(lees onder de foto verder)

En ze wist wat ze wilde: naar de Kappersakademie in Rotterdam. We hielden (eerlijk gezegd) ons hart vast. Elke dag naar Rotterdam reizen, weer op school tussen veel jongere kinderen, een zware opleiding, de hele dag staan. Maar aan de andere kant wisten we dat, als ze haar zinnen ergens op heeft gezet, Leander het meestal goed voor elkaar krijgt. Zo ook deze keer.

Omdat het echt zware dagen zijn daar in Rotterdam, en omdat het ook niet alles is om na zo’n dag alleen in je kamer nog te moeten koken, komt ze na school zo’n drie of vier keer per week bij ons eten. Ik had nooit verwacht dat zoiets me nog zo overkomen. Een jong meisje in huis, en niet zomaar een. Ze woont hier dan wel niet, maar het is toch elke avond gezellig met al haar verhalen over school, met ups en downs natuurlijk, maar ze blijft doorzetten. In maart 2006 gaat ze het diploma allround kapper halen. Hoewel we van jongs af veel contact hebben gehad, hebben we elkaar veel beter leren kennen deze afgelopen jaren. Dat is een aangename, bijzondere ervaring.

Het ontroert me vaak, ook terwijl ik dit zit te tikken. Het is een voorrecht om mee te maken hoe iemand zich ontwikkelt, om te zien hoe ze tot bloei komt, steeds meer zelfvertrouwen krijgt, een vak leert. Sterker nog, ze is leergierig en ambitieus. Iets wat ik altijd wel vermoed had, maar dat er toch nu pas uitkomt. Spannend!
Volgend jaar breekt een nieuwe fase aan: werk zoeken als kapper, geen studiebeurs meer, en helemaal op eigen benen staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat haar gaat lukken. Wie weet, komt ze nog eens te werken in n van de acht kapperszaken die mijn zusje (waar ik ook trots op ben, maar daarover later) in Marseille heeft, van
Jan Louis David.

Trots op... (13 februari 2006)
Zoon Faber die in de zomer van 1992, in de bouwput van het voormalige Badhuis, het Ollie B. Bommel / Nelson Mandelaplein oprichtte met een groot visueel teken. Best indrukwekkend en mooi, daar in die diepte. Nu staat er een grote nieuwe flat met een gitaarwinkel op de begane grond. Hier bovenop dus.

Toen ik er een keer stond te kijken, kwam er een filmploeg van RTV-West aan die er een reportage over maken wilde. De videoband zwerft nog ergens in de familie rond.

Trots op... (10 augustus 2006)
Eindelijk kan ik ook in de rubriek
Trots op..., want vandaag met gepaste trots het onderstaande persbericht gestuurd.

Every Winner Has a Coach bestaat vijf jaar!
Toen dit netwerk van acht loopbaancoaches zich in 2001 als een van de eersten op internet presenteerde, was het de vraag of deze wijze van aanbieden van loopbaanbegeleiding zou aanslaan.
Inmiddels is dat duidelijk. In de afgelopen jaren is de site
(
www.everywinnerhasacoach.com en www.everywinnerhasacoach.nl) door tienduizenden bezoekers geraadpleegd, gemiddeld ruim duizend bezoekers per maand. Honderden van hen mailden hun vraag of probleem naar de coach van hun keuze, waarna contact werd opgenomen voor de volgende stap, meestal een kennismakingsgesprek, waarin wordt nagegaan welke vorm van begeleiding het beste past en verdere afspraken gemaakt.
Bedrijven, maar vooral individuele werknemers of werkzoekenden maken van deze dienst gebruik. Zij stellen het op prijs direct contact te kunnen opnemen met een coach, die ze – al is het summier – via de site kunnen leren kennen via een foto en een persoonlijke tekst. 

Volwaardig aanbod: van coaching, via IRO tot outplacement
De coaches van Every Winner Has a Coach bieden het gehele scala van loopbaanbegeleiding: coaching, business-coaching, loopbaanbegeleiding, outplacement en IRO. Voor deze laatste vorm van begeleiding, de Individuele Rentegratie Overeenkomst, waarvoor uitkeringsgerechtigden (o.a. WW en WAO/WIA) in aanmerking kunnen komen, is een aparte site opengesteld:
www.everywinnerhasacoach.net.
De acht coaches bieden hun diensten gespreid over het land aan, met nadruk op de Randstad, midden en Oost Nederland. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Rob van Eeden
vaneeden@everywinnerhasacoach.com
070-3616826 of 0628-277536

Trots op... (12 augustus 2006)
Mijn Opa heeft zijn hele leven in de autos gezeten. Of eigenlijk, hij begon op de paardentram in Rotterdam, maar werd al gauw chaffeur. Hier is hij zon 20 jaar. Als ik het goed zie op de H 70, merk + eigenaar onbekend. Het moet een kleine 100 jaar geleden zijn geweest.

Trots op... (14 augustus 2006)
Vanessa, zelden zon stralende moeder gezien op de dag van de bevalling. Ze is een dochter van zus Manja (op wie ik ook enorm trots ben, maar daarover later). Ze had, samen met man Luc, al twee schattige dochtertjes: Marion en Julie, maar nu is er dus een derde dochter Lou bij gekomen. Nog een reden om snel weer naar Marseille af te reizen, waar mijn zus en familie wonen.

Trots op... (5 maart 2007)
Kleindochters Kim en Zita die samen uren in de tuin kunnen spelen met... slakken. Of (vroeger) met poezen Sam en Moos, die nu helaas verhuisd zijn. Ook achter de computer zijn de zusjes aan elkaar gewaagd.
Geregeld brengen ze een weekendje bij  ons door. We hebben dan veel plezier met zn allen.