E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief maart 2006

Lachen is gezond (27 maart 2006)
Al een tijdje heb ik contact met Ben van Koten, een tekenaar, illustrator en cartoonist die (ook) werk maakt dat met werk, arbo, netwerken etc. te maken heeft. Zijn werk is te vinden op diverse sites:
www.benvankoten.com en www.arbocartoons.com. Binnenkort is een cartoon van zijn hand over netwerken te vinden op: www.netwerk-partners.nl, het bedrijf dat ik momenteel aan het oprichten ben.

Vannacht gedroomd (22 maart 2006)
We rijden met z’n drieŽn in een grote Amerikaanse wagen en zitten op de voorbank. Ik zit links, er zit een vrouw naast me en daarnaast, aan de rechterkant zit de bestuurder, een man. Ik zie voor op de weg allemaal grote Amerikanen rijden en limousines. Ze rijden allemaal hard en lijken een wedstrijd te houden. Ook de bestuurder van onze auto geeft flink gas en de wagen gaat steeds harder rijden. Opeens zie ik een verkeersdrempel in de weg op ons afkomen. Ik heb klein stuk gebogen metaal in mijn rechterhand, het zit tegen mijn wijsvinger aan.

En terwijl de bestuurder plotseling remt voor de verkeersdrempel, voel ik de zwaartekracht naar voren en zie het messcherpe strookje metaal een stuk in mijn hand verdwijnen. Zodra we over de drempel zijn, trek ik het voorzichtig uit m’n vinger; het bloed begint eruit te komen, dikke druppels. Het doet geen pijn. Ik zie dat de bestuurder weer op de gaspedaal trapt en vaart aan het maken is. Ik wil dat niet meer en geef met mijn been, voor de vrouw langs een trap tegen het been van de bestuurder.

En dan... schrikt Hanneke wakker, want dat laatste stukje van m’n droom geef ik helaas inderdaad een trap, maar niet tegen die bestuurder. Hanneke is al vaker slachtoffer geweest van dit soort dromen.