E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief juni 2008

Eindelijk... in de Volkskrant (8 juni 2008)
Eind 2004 verscheen
Netwerken werkt, waarvan, nu drieŽnhalf jaar later twaalf drukken zijn verschenen met een gezamenlijke oplage van bijna 25.000 ex. Dat enorme aantal is mede te danken aan Volkskrant Banen, de succesvol in de markt gezette concurrent van Intermediair, waarin ik tweewekelijks de rubriek Vraag de loopbaancoach verzorg, en waarin steeds voor mijn boek en andere in de serie geadverteerd wordt.

Toch bleef het altijd een beetje steken dat er in de redactionele kolommen van de Volkskrant nooit aandacht aan het boek is gegeven. Ik heb er indertijd de nodige moeite voor gedaan, maar medewerkers en redacteuren waren niet te vermurwen. Begrijpelijk, want je wilt als journalist niet aan de leiband lopen van een commercieel belang van je baas, maar toch. Er is inmiddels in allerlei dagblagen en tijdschriften wel over geschreven, dus waarom ook niet eens een stukje in de Volkskrant.

En mijn droom is nu verwezenlijkt, en wel op een zeer onverwachte manier. Op 5 juni verscheen in het Economiekatern van de Volkskrant een artikel van Frank van Alphen over de personeelstoestanden bij Fortis/ABN. Op de grote kleurenfoto staat een adviseur van Fortis die een voormalig medewerker van ABN/Amro iets aanreikt... mijn boek. Het knipsel werd me toegestuurd door een gewaardeerde collega.
Mijn weekend kan niet meer stuk.

nww-vk