E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief augustus 2009

Let op! Geld sparen kost geld

(24-8-2009) Al maanden zien we op televisie bij elke reclame over lenen: Let op! Geld lenen kost geld. Opeens drong iets tot me door: waarom deze kreet alleen over lenen. Sparen kost vaak ook geld! En niet zo weinig ook. Eerder is op www.vanspaarbankveranderen.nl uitgerekend dat de Nederlandse spaarder elk jaar zoŽn 4 miljard euro door de neus wordt geboord.

Terecht wordt gewaarschuwd voor lenen, daar komen jaarlijks honderdduizenden mensen door in de problemen. Dat gebeurt niet met spaarders die een procent of wat minder rente krijgen, zo erg is het natuurlijk niet. Maar de schade die jaarlijks door spaarders wordt opgelopen is waarschijnlijk vele malen groter dan de schade (in geld uitgedrukt) die leners oplopen.

Daarom is het misschien toch niet zoŽn gek idee om bij alle reclame voor sparen voortaan op te nemen: Let op! Geld sparen kost geld. Want voordat u het weet bent u het slachtoffer van
het beruchte Dakpannen-systeem dat bijna alle Nederlandse banken toepassen. Nieuwe klanten lokken met een hoge rente, vervolgens die rente in kleine stapjes verlagen en nieuwe spaarrekeningen aanbieden, zonder u ervan op de hoogte te brengen. Kassa!
Rob van Eeden

Zoon Faber (14 augustus 2009)
Mijn lieve zoon Faber wordt dit jaar 40 (op Dierendag).
Vandaag kreeg ik een e-mail toegestuurd van G.M. met de volgende inhoud:

Beste Rob van Eeden,
Faber vroeg of ik een foto van hem wou maken en opsturen naar u...
Vriendelijke groet van G.M.
PS Ik vind Faber een hele bijzondere en eerlijk man en zijn humor is super.
Hij maakt de wereld een stukje mooier.

Faber-van-Eeden-13-augustus