E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief augustus 2008

Vlees, het meest... (13 augustus 2008)
Onderstaande foto werd genomen in 1958, toen ik twaalf was. Amerika was ons grote ideaal. Mijn vader was er al eens geweest en kwam met prachtige cadeaus terug. Voor mijn zus een olifant die kon lopen (op batterijen) en voor mij een lichtblauwe Cadillac die op afstand te bedienen was. We hadden een oom die in het Amerikaanse leger zat en in Frankfurt gestatiioneerd. Ook hij kwam soms langs met bijzondere spullen. Op een keer bijvoorbeeld met een enorm blik ananas. In mijn herinnering minstens een halve meter hoog. En dit waren dus de steaks in de USA, zo dik moesten ze zijn. Althans volgens het Platen kookboek, uitgave van Life (1958-64). Wij hebben ze nooit zo gegeten, maar we zijn wel grootgebracht met dit soort beelden. Wat een vet trouwens...

vlees2

Vlees, het meest... (12 augustus 2008)
“De openlucht houtskoolgrill, opgesteld in de huiskamer van het huis van architect Quincy Jones in Los Angeles. Jones is bezig eenpersoons porterhouse steaks te roosteren. Hij schroeit ze eerst dicht en grillt ze dan langzaam. Eenpersoons porterhouse steaks moeten eruitzien als deze - niet te dik, mooi rood, fijndradig, stevig en dooraderd met wat vet. Jones, die aan de kant van de sausliefhebbers staat, zal hier Western herb sauce bij geven.”

Uit: Platen kookboek, uitgave van Life (1958-64)

vlees

Kom van die bank af! (8 augustus 2008)
Een van de meest wonderlijke dingen die Hanneke en mij zijn overkomen is
www.vanspaarbankveranderen.nl. Niet alleen het succes ervan, alhoewel meer dan een miljoen bezoeken aan die site binnen 9 maanden na de start natuurlijk niet gek is.
Wat me meer verwondert, is dat zoveel mensen NIET van spaarbank veranderen. Ondanks dat je met een uurtje of zo administratieve handelingen tientallen, zo niet honderden euros per jaar kunt verdienen, blijven er ontzettend veel mensen zitten bij de bank waar ze zitten.

Juist om die bankzitters een steuntje in de rug te bieden, heb ik (met toestemming van Peter Koelewijn) een van zijn songteksten geparafraseerd op een wijs die iedereen kent. Ik hoop van harte dat ik - ook hiermee - weer meer mensen over de streep kan trekken zich niet langer door de Nederlandse grootbanken te laten uitbuiten. Want die verdienen nog steeds meer dan 4 MILJARD euro per jaar aan onze laksheid. Gaat allen daarom naar: www.komvandiebankaf.nu!