E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief april 2006

De afgelopen nachten gedroomd (19 april 2006)
Allerlei verwarde dromen. Een serie mannen, een soort moslims, die samen in marstempo een brede trap afkomen en, als ze op de grond zijn, nog een paar passen doormarcheren en zich dan voorover laten vallen. De eersten tegen een muur, de volgenden op de mannen die voor hen lopen. Een steeds maar herhalend ritueel. Vanochtend vroeg waren het opeens twee bijna ontklede vrouwen. Een ervan was Hanneke. Ook zij liepen de trap af, maar ze liepen niet door als ze op de grond waren aangekomen, maar lieten zich pardoes voorover vallen, plat op het zand met hun handen omhoog geheven. Ik hoorde ze op de grond terechtkomen met een flinke klap. Het scheen geen pijn te doen. Ze zagen er vreemd uit. Met een soort oosterse bh, hun onderbroek op de knieŽn opgerold en een heel klein decent vijgenbladachtig dingetje + oosterse muilen. Mooie wulpse dames. En ook zij herhaalden hun ritueel steeds maar.

En een droom over een serie klaslokalen die achter elkaar waren geschakeld. Ik kwam door het eerste lokaal binnen en kon dan rechtdoor lopen, tussen de banken, naar de deur van het volgende lokaal. Het was vreemd, want ik zag dat er geen andere deuren waren dan deze. In elk volgend lokaal waren minder leerlingen. Ze zaten allemaal aan hun bankjes rustig te werken. Toen ik in het laatste lokaal was aangekomen, zag ik dat je niet verder kon. Er was geen deur meer naar een volgend lokaal. Ik wist dat ik niet terug moest gaan. Maar wat ik wel moest doen... geen idee.

Even weg (22 april 2006)
Hanneke en ik zijn even iets heel anders doen, op weg naar het einde van de wereld. Niet dat we het zullen halen... maar we zijn wel  op weg.